Over mij

In 2005 werd ik (destijds net 22 jaar) voor het eerst beëdigd als advocaat. In 2009 voelde ik dat ik dichtbij een burn-out zat en ‘vluchtte’ het onderwijs in. De vele deadlines, mijn hooggevoeligheid (HSP), de hoge verwachtingen van cliënten, mijn moeite om ‘nee’ te zeggen en mijn perfectionisme maakten dat ik het werk als advocaat niet meer kon vol houden.

Omdat ik op den duur de uitdaging in de praktijk begon te missen, ben ik in 2012 toch opnieuw de advocatuur in gegaan.
Ik heb mezelf toen beloofd niet meer over mijn grenzen te gaan, geen zaken aan te nemen waar ik niet achter sta, en nog belangrijker geen cliënten bij te staan die voor mij niet goed voelden of met wie ik geen klik had. Tegelijkertijd heb ik geïnvesteerd in mijn persoonlijke ontwikkeling en deed ik opleidingen tot (relatie)therapeut, mediator en coach.

 

Ik heb tot juli 2018 een heel fijne advocatenpraktijk gedraaid, maar het is nu tijd om mijn inzichten en skills in te gaan zetten voor andere advocaten zodat ik jou kan helpen een gelukkigere, gezondere advocaat te zijn.

Verder doe ik mijn mediations met heel veel plezier. Ik heb de indruk dat ik -door uit mijn rol als advocaat te stappen- meer kan betekenen voor mijn cliënten doordat ik als mediator focus op verbinding en gezamenlijke belangen. Dit is een groot verschil in de werkwijze als advocaat, waarbij het je taak is om standpunten verdedigen, stellingen te betwisten en het partijbelang als uitgangspunt te hanteren. Als mediator in familiezaken en in strafzaken haal ik meer voldoening uit mijn werk en stel ik mijn cliënten in staat om toekomstbestendige afspraken met elkaar te maken waarmee beide partijen tevreden zijn.

Naast mijn werk als mediator en coach ben ik ook als docent/coach op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen werkzaam en heb ik een (relatie)therapie praktijk. Meer informatie is te vinden op www.lisetteleerkes.nl.