Familiemediation

Je gaat uit elkaar en je wilt dat de verstandhouding goed blijft, omdat er kinderen zijn, maar hoe doe je dat?

Hoe voorkom je een vechtscheiding waarin er alleen maar verliezers zijn?

Ik help jullie graag met familiemediation!

Strafmediation

Ben jij slachtoffer geworden van een strafbaar feit en blijf je de ander tegenkomen? Voel jij je hierdoor onveilig en durf je nog maar moeilijk je huis uit?
Laat me je helpen en start een mediationtraject.

Of had je beter niet die klap kunnen uitdelen en wil je graag uitleggen aan de ander waarom het zo uit de hand is gelopen?
Ook jou help ik graag met een mediationtraject in strafzaken!

Verloop mediationtraject

Een mediationtraject start met een gratis intakegesprek. In het gesprek wordt kort uitgelegd wat het mediationtraject inhoudt en worden de belangrijkste uitgangspunten van mediation besproken. Ook vertel ik hoe mijn werkwijze eruit ziet.
Na afloop van het intakegesprek besluit jij/jullie om wel of niet bij mij het mediationtraject te doen. We plannen dan een vervolgafspraak en voorafgaand aan die afspraak zend ik de mediationovereenkomst toe. Daarna start het traject.

Familiemediations doe ik in principe alleen, tenzij ik bij het intakegesprek inschat dat jullie mediationtraject meer ondersteuning nodig heeft. Strafmediations doe ik altijd samen met een collega.

Kosten familiemediation

Omdat ik ben aangesloten als MfN-registermediator bij de Raad voor Rechtsbijstand kan ik de mediation op basis van een toevoeging behandelen. Dit betekent dat je slechts een eenmalige eigen bijdrage verschuldigd bent van € 53,- of € 105,- (bij mediations van meer dan vier uur).
Via deze link kan je zien of je in aanmerking komt voor een toevoeging.

Kom je niet in aanmerking voor een toevoeging, dan is mijn uurtarief € 140,- exclusief btw (€ 169,40 inclusief btw).

Indien gewenst kan ik een ouderschapsplan (in geval van kinderen) en een echtscheidingsconvenant opstellen. Een advocaat met wie ik nauw samenwerk zal de stukken vervolgens indienen bij de rechtbank. Er komen dan nog kosten bij voor deze advocaat, het griffierecht van de rechtbank en voor op te vragen documenten als uittreksels en geboorteakten.

Kosten strafmediation

Als de zaak door de officier van justitie of door de rechtbank is doorverwezen voor mediation, dan worden de kosten door de overheid betaald.
Ben je zelf slachtoffer of heb je een strafbaar feit gepleegd en wil je zelf graag mediation starten? Kijk dan of je advocaat aan de officier van justitie of rechtbank om doorverwijzing kan vragen. Lukt dit niet dan staat het je alsnog vrij om contact met mij op te nemen zodat we kunnen onderzoeken of de andere partij ook akkoord gaat met mediation in strafzaken. Zo ja, dan maken we tegen die tijd een afspraak over het tarief. Ik houd hierbij rekening met je portemonnee.

  

Wat als de ander niet wil meedoen aan mediation?

Mocht de andere partij niet open staan voor mediation, overweeg dan eens een individueel coachingstraject. Er is een speciaal traject door mij ontwikkeld voor coaching na scheiding. Ik kan je laten zien dat je de ander niet nodig hebt om het conflict op te lossen en weer in je kracht te komen. Kijk hiervoor op: www.lisetteleerkes.nl.