Familiemediation

Je gaat uit elkaar en je wilt dat de verstandhouding goed blijft, omdat er kinderen zijn, maar hoe doe je dat?

Hoe voorkom je een vechtscheiding waarin er alleen maar verliezers zijn?

Ik help jullie graag met familiemediation!

Verloop mediationtraject

Een mediationtraject start met een gratis intakegesprek. In het gesprek wordt kort uitgelegd wat het mediationtraject inhoudt en worden de belangrijkste uitgangspunten van mediation besproken. Ook vertel ik hoe mijn werkwijze eruit ziet.
Na afloop van het intakegesprek besluit jij/jullie om wel of niet bij mij het mediationtraject te doen. We plannen dan een vervolgafspraak en voorafgaand aan die afspraak zend ik de mediationovereenkomst toe. Daarna start het traject.

Familiemediations doe ik in principe alleen, tenzij ik bij het intakegesprek inschat dat jullie mediationtraject meer ondersteuning nodig heeft.

Kosten familiemediation

Omdat ik ben aangesloten als MfN-registermediator bij de Raad voor Rechtsbijstand kan ik de mediation op basis van een toevoeging behandelen. Dit betekent dat je slechts een eenmalige eigen bijdrage verschuldigd bent van € 53,- of € 105,- (bij mediations van meer dan vier uur).
Via deze link kan je zien of je in aanmerking komt voor een toevoeging.

Kom je niet in aanmerking voor een toevoeging, dan is mijn uurtarief € 140,- exclusief btw (€ 169,40 inclusief btw).

Indien gewenst kan ik een ouderschapsplan (in geval van kinderen) en een echtscheidingsconvenant opstellen. Een advocaat met wie ik nauw samenwerk zal de stukken vervolgens indienen bij de rechtbank. Er komen dan nog kosten bij voor deze advocaat, het griffierecht van de rechtbank en voor op te vragen documenten als uittreksels en geboorteakten.

Wat als de ander niet wil meedoen aan mediation?

Mocht de andere partij niet open staan voor mediation, overweeg dan eens een individueel coachingstraject. Er is een speciaal traject door mij ontwikkeld voor coaching na scheiding. Ik kan je laten zien dat je de ander niet nodig hebt om het conflict op te lossen en weer in je kracht te komen. Kijk hiervoor op: www.lisetteleerkes.nl.