OUDE VERSIE_Mediation

Familiemediation

Je gaat uit elkaar en je wilt dat de verstandhouding goed blijft, omdat er kinderen zijn, maar hoe doe je dat? Hoe voorkom je een vechtscheiding waarin er alleen maar verliezers zijn? Kies dan voor familiemediation!

 

Strafmediation

En wat als je slachtoffer bent geworden van een strafbaar feit, maar je blijft de ander tegen komen, omdat je in hetzelfde dorp woont? Durf jij je huis nog uit?

Of misschien had je beter niet die klap kunnen uitdelen en wil je graag uitleggen aan de ander waarom het zo uit de hand is gelopen…. Hoe pak je dit aan? Met mediation in strafzaken!

 

Verloop mediationtraject

Een mediationtraject start met een gratis intakegesprek. In het gesprek wordt kort uitgelegd wat het mediationtraject inhoudt en worden de belangrijkste uitgangspunten van mediation besproken. Ook vertel ik hoe mijn werkwijze eruit ziet.

Na afloop van het intakegesprek besluiten jullie of jullie bij mij het mediationtraject willen gaan doen. Er wordt een vervolgafspraak gepland en voorafgaand aan die afspraak wordt de mediationovereenkomst toegezonden. Daarna start het traject. Strafmediations doe ik altijd samen met een collega. Familiemediations doe ik in principe alleen, tenzij ik bij het intakegesprek inschat dat jullie mediationtraject meer ondersteuning nodig heeft.

 

Kosten familiemediation:

Omdat ik ben aangesloten als MfN-registermediator bij de Raad voor Rechtsbijstand kan ik de mediation op basis van een toevoeging behandelen. Dit betekent dat u slechts een eenmalige eigen bijdrage verschuldigd bent van 53,- of 105,- (bij mediations van meer dan vier uur). Als u bent gehuwd, kan ik voor u een ouderschapsplan (in geval van kinderen) en een echtscheidingsconvenant opstellen. Daarna zorg ik dat deze documenten naar de advocaat gaan met wie ik nauw samenwerk. Zij zal dan de stukken indienen bij de rechtbank. Er komen dan nog kosten bij voor deze advocaat, het griffierecht van de rechtbank en de kosten in verband met het opvragen van uittreksels en geboorteakten. U zult te zijner tijd worden geïnformeerd over de hoogte van deze kosten.

U kunt op deze website zien of u in aanmerking komt voor een toevoeging: https://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen

Komt u niet in aanmerking voor een toevoeging, dan is mijn uurtarief 140,- exclusief BTW (169,40 inclusief BTW). Ook in dit geval zullen de documenten vervolgens naar de advocaat moeten worden gestuurd, om ingediend te worden bij de rechtbank en ook dan bent u nog kosten als griffierecht, kosten van de advocaat en kosten van uittreksels/geboorteakten kwijt.

 

Kosten strafmediation:

Als de zaak door de officier van justitie of door de rechtbank is doorverwezen voor mediation, dan worden de kosten door de overheid betaald. Ben je zelf slachtoffer of heb je een strafbaar feit gepleegd en wil je zelf graag mediation starten? Vraag of je advocaat aan de officier van justitie of rechtbank om doorverwijzing kan verzoeken. Lukt dit niet dan staat het je alsnog vrij om contact met mij op te nemen zodat we kunnen onderzoeken of de andere partij ook akkoord gaat met mediation in strafzaken. Zo ja, dan maken we tegen die tijd een afspraak over het tarief. Ik houd hierbij rekening met je portemonnee.

 

Wat als de ander niet wil meedoen aan mediation?

Mocht de andere partij niet open staan voor mediation, overweeg dan eens een individueel coachingstraject. Er is een speciaal traject door mij ontwikkeld voor coaching na scheiding. Ik kan je laten zien dat je de ander niet nodig hebt om het conflict op te lossen en weer in je kracht te komen. Kijk hiervoor op: www.lisetteleerkes.nl.